mian.

Alla inlägg den 19 mars 2010

Av Maria - 19 mars 2010 14:43

jag har lite sådär ET-ögon när jag inte sminkar mig.. Inga ögonfransar typ.. Eller jo, fast dom är sjukt ljusa haha! Ögonbryn har jag dessto mörkare men även där är det ju inte enda gnutta "latino-skönhet" i mig ;)


Nä.. blond och blå(grön)ögd får jag leva med helt enkelt! Men jag är glad ändå :)


  

Det är lite säl över mig när jag är helt osminkad hahahaha :)

Av Maria - 19 mars 2010 10:58

Det är överviktstema hos Malou Efter 10 idag. Malou = morgon för mig som nästan alltid börjar dagen med x anatal timmar framför datorn. Dessa timmar MÅSTE akompanjeras av Malou, MÅSTE.


Idag är som sagt temat övervikt. Fy attan vilket komplext tema det är! Man ska inte prata FÖR mycket om det för då får varenda 14-åring ångest, samtidigt ska man uppmärksamma dessa människor som verkligen har ett problem och inte KAN gå ner i vikt, och sist men inte minst talar skvallertidningar om för oss att allt över strl. 38 bör räknas som övervikt. Hur fasiken ska man få rätt på detta? 


Jag tror att vikt handlar om två saker = hälsa och psykiskt välmående. Det är inte hälsosamt att som vuxen kvinna väga vare sig 40 kilo eller 140 kilo. I stora drag är det ju ganska enkelt att komma fram till vad som hälsomässigt är en bra vikt (bara till att kolla sitt bmi). Däremot den psykiska biten, den är svår. Det handlar ju om vår egen bild av oss själva. 


Jag ska villigt erkänna att jag kämpat för min vikt i perioder också. Den senaste vändan hade jag nu i höstas då jag helt hängav mig åt GI. Olika händelser dom senaste åren hade gjort att jag lagt på mig några extra kilo som gjorde att jag inte kände mig som mig själv. Därav gjorde jag detta och tappade  ca 7 kilo på 3 månader. Jag valde dock att inte tjata om detta i bloggen eftersom jag anser att vikt just är personligt och jag vill inte inspirera någon som inte egentligen tänkt sig det att banta. Mitt beslut var en sak som bara gällde mig.


Det är lite synd att skvallerpress osv. ständigt gapar ut rubrikerna "Så här kommer du i bikinin" eller "Tappa 5 kilo på en vecka med nya supermetoden". Man vet ju inte vem som läser? Kanske någon som absolut INTE bör tappa 5 kilo men som får det för sig ändå. Det är ju sjukt onödigt...


Nä, kolla ert BMI! Är det mellan 20-25 så är ni heeeelt normala. Men i vilket fall som så är ni helt PERFEKTA som ni är :)


kolla sidan www.dietguiden.se för att kolla ert BMI. Där kan man dessutom få en liten BMI-knapp till bloggen (se min här under)  som kan funka som en liten reminder om att man duger som man är :)


Puss Mius



Update: Jag väger idag 63 kilo och är 176 cm lång, så jag är ingen liten mygga direkt ;)

Presentation

Ibland får man chansen att titta in i någons liv.. Ta chansen.

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5
6
7
8 9 10 11 12 13 14
15
16
17
18 19 20 21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Mitt


Ovido - Quiz & Flashcards