mian.

Direktlänk till inlägg 1 januari 2013

A new day.

Av Maria - 1 januari 2013 16:45

Och inte vilken dag som helst utan den första av detta helt nya år. Dagen som SKA spenderas med skräpmat, nostalgi, byxor med resår i midjan och en svag huvudvärk. Traditioner är till för att hållas. En annan sak som hör till är den årliga årssammanfattningen. Som ett bokslut i livet, ännu en post i arkivet Maria. Vi tar det månad för månad.

JANUARI
Vaknade 1:e januari i staden som för evigt kommer kännas som mitt andra hem - London. Vi hade haft en galen nyårsnatt med Donna och det blev inte allt för mycket gjort den dagen. Ett besök på starbucks i Notting Hill var nog vad vi presterade. Men kanske va de tur att månaden började så lugnt för sen drog den igång fortare än planerat. Under januari hann vi spela in vår video. 20 timmar tog det och jag fick skrubba mig i diskmedel för att bli kvitt sminket vi använde under dagen, men det var det värt. Påbörjade även årets bröllopsmässor. Start i Stockholm som vanligt. Mysigt, som vanligt. Nela vid min sida, hotellrum, snö och tjejsnack. En bra början på ett år.

FEBRUARI
Fler bröllopsmässor, fler hotellnätter, fler städer, mycket jobb. Längtan efter att få lämna landet började göra sig påmind. Det fanns något som lockade 1 1/2 timmes flygresa bort. Så jag stack igen. Levde lite för stunden. Hoppades på det bästa kanske. Vad vet jag, kul var det i alla fall och återigen visade London mig sön bästa sida. Fick underbara dagar med Donna, shopping, skratt, kärlek och allt kändes väldigt lätt ett tag. Men, allt har ett slut och så även detta. Väl hemma igen fyllde min bästa Helen 25 år. Denna milstolpsålder som skulle komma att stressa mig hela våren...

MARS
Ja va hände i mars egentligen? För mig var det nog mest en dimma av saknad och att känna sig lite vilsen. Hittade liksom inte riktigt min plats och ville mest bort hela tiden. Ganska exakt ett år hade gått sedan jag blev singel och livet kändes nog lite sisådär just ned denna månaden. Jag var egentligen mycket bestämd över vad jag ville men vägen dit var fruktansvärt krokig och trots försök så gick det inte riktigt att nå fram. I slutet av månaden fick jag ett besök. Ett besök som såhär i efterhand nog egentligen var ett farväl, men ibland kan man inte se sådant när man står mitt i det.

APRIL
Våren började komma och med den ljuset. Vi gick ut med barn och fika för att andas frisk luft igen. Man kunde släppa den riktigt tjocka jackan. Egentligen var de under denna månaden som det började gå riktigt bra igen, men det förstod jag inte förrän några månader senare. En dag läste jag nämligen en tweet komponerad av en mycket gammal vän. Av någon dunkel anledning svarade jag på denna tweeten och dessa 140 tecken blev början på något väldigt stort. Dock gick det som sagt inte över en natt så i slutet på april stundade ännu en resa till London, denna gången med Nela som sällskap. Det blev den sista resan till London 2012.

MAJ
Något hade börjat hända och mitt i en mycket stressig jobb period kände jag helt plötsligt att jag hade all tid i världen att prata i telefon 4-10 timmar (!!) om dagen. Det var vår och i mig kom alla känslorna på en och samma gång. Ett farväl ledde till ett möte. Ett möte som ledde till fler möten. Och dessa möten ledde till leenden som ledde till skratt som ledde till värme osv. För den andra parten i denna saga ledde det till väldigt många resor från Göteborg till Skåne. Jag mådde äntligen riktigt bra igen och närmade mig en mycket djup känsla som jag länge hade saknat. Så djup så att inte ens en otroligt överförfriskad kväll i Helsingborgs klubbvimmel kunde stoppa den.

JUNI
Den 9:e juni blev det vi. Och som vanligt var detta något vi kom på i efterhand. Tydligen gör jag ofta så, upplever saker i efterhand. Som om jag inte riktigt klarar av verkligheten just i stundens hetta utan uppskattar den bättre om jag får kika på den sådär lite från sidan. Hur som helst, det blev vi. C+M. Och efter en housefestival i Stockholm var det dags att ta itu med det där jag hade fasat för. Att fylla 25. Det blev bra, speciellt eftersom jag fick fira min dag med världens bästa sällskap på en mysig restaurang i Göteborg.

JULI - AUGUSTI
Sommaren blev mest ett töcken. All trötthet kom ikapp när jag äntligen slappnade av helt. Jag tog chansen att vara ledig. En, med mitt yrke, väldigt dyr chans men ack så välbehövlig. Sommaren -10 och -11 hade varit ganska tunga så att bara få vara i nuet, vända lite på dygnet och njuta kändes obeskrivligt skönt. Jag jobbade nästan ingenting (på gott och ont), pendlade mellan 3 städer mest hela tiden och njöt av en förvisso kylig men lugn sommar. Inte förrän i slutet av augusti vaknade jag till liv igen. Som vanligt i mitt liv blev detta ett uppvaknande av pang-boomkaraktär. RTS skulle ut och fara. Skolan började. Allt det allvar som jag tryckt undan under sommaren kom tillbaka och det var dags att kliva ur nyförälskelse-bubblan.

SEPTEMBER
Jag reste större delen av September. Varje helg innebar en ny svensk stad. Samtidigt skulle jag och min kärlek anpassa oss till att ha måsten igen. Det var kul men inte alltid så lätt och snart så började tankarna kring vad framtiden skulle föra med sig att snurra. Jag bodde i Malmö. C i Göteborg. Pendlingsavståndet var mindre charmerande ju mer vi tänkte på det, och med ett yrke som kräver en del resor (mitt alltså) så blev det lite för lite tid kvar till oss. I övrigt var september en kul månad. Många roliga jobb, nystart på många fronter och en ny liten familjemedlem, Nana, såg dagens ljus.

OKTOBER
Fler resor. Fler städer. Mycket tid i bilen, med tjejerna, på väg mot nya nattklubbar. Höstlov i Göteborg, och planer på att byta hemstad. Vi hade vid denna tid insett att vi bägge ville hem till staden vi båda vuxit upp i. Men även när man bestämt sådant så tar det ofta lite tid att klura ut hur man ska skrida till verket. Var skulle vi bo? Och hur skulle våren se ut?

NOVEMBER
Denna månaden innebar i princip enbart jobb för min del. Jag dubbeljobbade ibland, trippeljobbade ibland, men jag gillade det. Jag tror att jag behövde en period av rutiner, eller VI kanske behövde det. För första gången på länge var jag också tillbaka i HBG en längre period. Ovant men skönt att ha nära till människor som man tycker så mycket om. Vi lånade min blivande svägerskas lägenhet och började jaga efter något eget på riktigt. RTS gjorde årets sista spelningar i slutet av månaden och bestämde sig sedan för att ta en paus. Det närmade sig jul och man blev tvungen att knäppa vinterjackan ända upp i halsen. Vi drog upp planer för julafton och nyår och trots massa järn i elden så blev det en bra månad.

DECEMBER
Årets sista månad blev rätt tung. Ett gäng omständigheter gjorde det ganska svårt att hitta julstämning, i alla fall till en början. Tillsammans blev vi tvungna att hantera oväntade situationer och som man brukar säga "inget ont som inte för något gott med sig". Allt slutade lyckligt och vi blev, om möjligt, ännu säkrare på varandra. Vi hittade även lägenhet denna månaden så i skrivande stund längtar vi båda efter att få flytta! Snön kom och hjälpte oss hitta julstämningen. Vi stack till STHLM för att byta fokus ett tag och sen kom julen och upptog större delen av våra tankar.

2013 kommer innebära många förändringar. Just nu känns det lite som att försiktigt trippa ut på en okänd is och krampaktigt hålla tummarna för att isen håller. Det kommer att bli bra. Det blir det alltid.

Tack 2012 för allt! Nu ses vi aldrig mer igen.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - 28 oktober 2012 21:02

Jag borde börja med en ursäkt egentligen, men det enda jag kan skylla på är tid, och med det menar jag bristen på tid. Därav vänder jag på det och använder just detta som dagens inspiration. Tid. Bristen på den, frustrationen kring den, besluten om d...

Av Maria - 26 augusti 2012 13:29

Jag pratar väldigt sällan om mitt jobb i just detta forum. Egentligen är det högst medvetet då jag mer använt detta som en liten paus från mitt yrke som jag kan ta till när helst jag önskar. Idag tänker jag dock göra ett undantag. Igår blev jag nämli...

Av Maria - 12 augusti 2012 00:21

Denna helgen har det gått upp för mig att sommaren lider mot sitt slut. Vet om att det kanske är det absolut deppigaste jag skulle kunna komma med just nu. Eller? Igår satt jag och mina tjejer och spånade om framtiden. Om hur vi alla befinner oss...

Av Maria - 6 augusti 2012 16:01


Detta är så INTE jag, men ibland gör jag undantag och släpper funderandet för en stund. Typ idag. Idag är en sådan extremt lugn dag som till störst del spenderats i sängen med lugn bakgrundsmusik som ända sällskap. Ja, och datorn, det vill säga. Flic...

Av Maria - 1 augusti 2012 22:19

Förlåt, jag är seriöst SÄMST på att blogga nu under sommaren. Skyller på allt - vädret, känslorna, tiden, orken, solen (eller kanske regnet?), luften. Hur som helst my bad, men nu laddade jag iaf ner appen så har vi tur blir det lite ordning. Eller.....

Presentation

Ibland får man chansen att titta in i någons liv.. Ta chansen.

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Mitt


Ovido - Quiz & Flashcards