mian.

Alla inlägg den 8 mars 2010

Av Maria - 8 mars 2010 17:43

Japp, nu har mitt fina smycke från Julie Sandlau kommit och jag är jätteglad! Tack till dom snälla pojkarna som gav mig detta fina halsband! Hur gulligt som helst!


  

Min lilla "Lucky Star" :)


I övrigt har dagen varit fylld av ärenden och än är det inte slut! Har några kollage att göra, måste beställa ut en polisrapport på mig själv (!!!) och trixa ihop mitt kära hem som i vanlig ordning är upp o ner! 


Satt och funderade lite över hur vi 80-talister upplevs av omvärlden.. Det är nog fan inte så positiva åsikter kring oss tror jag. Bara en sånn sak som att vi jämnt och ständigt säger att vi är stressade lär nog upplevas lite skummt. Men samtidigt så är det ju sanningen! Många (inkl. jag själv) har jävligt skumma jobb som man liksom styr själv och det betyder ju också att man aldrig, och då menar jag aldrig, är helt ledig! Alltid BORDE man marknadsföra sig lite till, springa på konstiga mingel, skicka ut lite mail till folk som eventuellt är nyttiga för en, blogga lite extra eller åtminstone messa någon! I min kalender till exempel står det nästan alltid att jag - borde kolla min mail, fakturera något jobb, repa in någon text, välja ut kläder till något jobb, skriva lite, fundera över upplägg inför spelningar/visningar/studioinspelningar eller det som jag gör nu BLOGGA!


Kanske hade vår generation varit mindre stressade om vi (som många i våra föräldrars generation) helt ekelt jobbade 9-17? Fast nä, för vi har fortfarande detta eviga Facebookandet, Twittrandet, smsandet, ringandet osv.. Det finns helt enkelt alltid något att göra!


Handen på hjärtat nu ni som tillhör min generation och uppåt - hur många av er hade HUNNIT med att ha ett hus och en trädgård? Jag undrar inte om ni VILL jag undrar om ni i nuläget hade HUNNIT?? Nä, jag tror fan inte många svarar JA på den frågan. Och då kan man ju undra - kommer man komma till en gräns nu om typ 5 år då man upptäcker att man bara MÅSTE ha hus och trädgård och därav stänger sin facebook, skaffar sig ett 9-17 jobb och lägger ner sin blogg? Ja.. kanske kommer den dagen men där måste jag nog vika mig för min ålder (eller kanske personlighet) och göra det barnsliga uttalandet "hoppas det är långt tills dess!" 


För att ha ett hus och en trädgård idag hade för mig varit totalt omöjligt! Att ständigt vara på vakt, vara min egen chef, ta hand om min kärlek, mina vänner, ibland Noomi, blogga, läsa igenom alla dom ca 60 mailen jag får OM DAGEN och sova ett normalt antal timmar varje natten tar all den tiden som ett hus och en trädgård hade behövt av mig. Och hur skulle jag kunna sluta ,ed alla dessa sakerna? Min egen chef hade jag ju typ tänk vara för alltid för det är ju sjukt gött! Nä... hellre stressad 80-talist än en husägande sådan!


I alla fall just nu...;)


Puss

Mius

Av Maria - 8 mars 2010 11:34

Sitter och kollar igenom bilderna på Oscarsklänningarna. Det är väl ungefär jämnt mellan HIT och MISS i år igen, iaf enligt mig. Gillar Nicole Richies 70-tals klänning som attan! Känns lite nyskapande (trots att det ju egentligen är raka motsatsen...). 


Det som slår mig är frågan - varför är vi så fega i Sverige? Jag menar när senast kom någon i överflashig klänning till typ Guldbaggegalan? Nä, då tar vi någon liten coctailklänning från typ Acne. Låt mig understryka, jag älskar Acne, men varför vågar vi aldrig tänja på gränserna? Det finns utländska män som sagt att svenska kvinnor inte vet hur man klär upp sig. Riktigt så jävlig tycker väl jag inte att det är men ibland är vi kanske lite föööör praktiska. Vi väljer helst platta skor för att undvika skoskav, håret och sminket ska helst se "naturligt" ut och kläderna ska vara enkla och absolut inte vara vulgära eller för avslöjande... Och visst, det är väl fint, men liiiite guldkant på vardagen har väl inte skadat någon, eller?


Sen kanske man inte behöver ta i och dra på sig en klänning värd en miljon kronor på Guldbaggegalan.. Eller.. va fan säger jag? Klart man ska göra det - OM MAN VILL! För visst är det trevligt att inte bara vara lagom ibland? Inte bara safe.. Ibland måste prinsessan, eller dragqueenen eller den superandrogyna sidan av en få en chans att lysa och förtrolla sin omgivning, trots att man kanske får skoskav på köpet. Jag menar, vad är väl en bal på slottet? Jo - alldeles UNDERBAR!


Puss

Mius


   Jag va nog fan liiite för safe här.....



Så hääär ska det se ut - överdåd när det är som bäst!



Presentation

Ibland får man chansen att titta in i någons liv.. Ta chansen.

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5
6
7
8 9 10 11 12 13 14
15
16
17
18 19 20 21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Mitt


Ovido - Quiz & Flashcards